A DITAL szabályzata

A DITAL célja, hogy az elektronikus formába lévő könyveket egy rendezett átlátható, struktúrált könyvtárba szervezze, melyhez a tagok Internetes felületen férhetnek hozzá. A DITAL fő célkitűzése, hogy segítse a látássérült emberek szórakozását, tanulásukat, valamint a munkahelyen való szereplésüket, e-könyvek elérhetőségének megteremtésével. A könyvtár lehetővé teszi a tagok számára, hogy letölthessenek könyveket .txt fájlformátumban.

A könyvtár kizárólag olyan látássérült emberek számára érhető el, akik a Digitális Tartalom Látássérülteknek civil társaság tagjai. A társasághoz bárki beléphet, és tagjává válhat, aki igazolni tudja, hogy látássérült, valamint elfogadja a társasági szerződést.

A DITAL könyvtári keretrendszer az Alko-soft Nonprofit Szolgáltató Bt. saját fejlesztése, és tulajdona. A rendszert a Digitális Tartalom Látássérülteknek civil szervezet bérli, és tartja fent. Minden szabályozás, valamint a könyvtár tartalmi része (az adatbázis struktúráját kivéve) a civil társaság hatáskörébe tartozik.

 

A Társaság részletesebb szabályzatát a Társasági szerződés tartalmazza.

Made by FortuNet